| "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 12:42 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| |
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 12:48 pm | |
| الفول بالخلطة
المقادير:
2 علبة من الفول (اي نوع)
1 حبة بصلة
زيت زيتون
زبده
خل ابيض
ملح الليمون
1 مكعب ماجي
فلفل اسود , ابيض
- للزينة :
1 حبة طماطم مفرومة
بقدونس
الطريقة:
- قطعي البصل قطع صغيره ثم احمسيه بالزبدة .
- اضيفي الفول و القليل من زيت الزيتون و قلبي , اضيفي الماجي و الخل و ملح الليمون و تبلي بالملح و البهارات و دعي الفول على النار حتى ينضج .
- ضعي الفول في طبق التقديم و زيني بالطماطم و البقدونس و زيت الزيتون , و قدميه ساخناً .
عجة الفول المدمس
المقادير
4 بيضات
بصلة صغيرة مبشورة
مثلا كوب فول مدمس
معلقة صغيرة زيت
معلقة صغيرة بقدونس مفروم
ملح – فلفل – كمون
الطريقة
شيلى القشرة بتاعة الفول واهرسية كويس بالشوكة او صفية
حمرى البصلة فى الزيت
اضربى البيض بالشوكة كويس وعلية الملح والفلفل والكمون
و البصلة المحمرة والبقدونس وضعى عليهم الفول المصفى
نضع معلقة زيت فى المقلاية ونضع فيها الخليط كله ونستنى لحد ما القاع يمسك وبعدين نقلبها على الوش التانى
لحد ما يمسك وتستوى نقلب العجة فى طبق التقديم
وبالف هنا وشفا
فول بالزبدة والثوم
المقادير:
فول مدمس
2 معلقة صغيرة ثوم
معلقة كبيرة زبدة
معلقة عصير ليمون
ملح وفلفل وكمون
الطريقة
ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصير الليمون وقلبيهم
ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون
ويغرف وبالهنا والشفا
صينية الفول بالبيض في الفرن
نفس الخطوات السابقة ننفذها و بعدين نضع الفول الساخن في صينية الفرن و نكسر عدد البيضات اللي نحبه عليه بحيث يكون الصفار سليم و بعدين ندخله الفرن ونولعه من تحت شوية لحد ما البيض يستوي و بعدين نولع الشواية من فوق شوية لحد مالوجه يكون ذهبي.
الفول بالزيت و الكمون
المقادير
يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت
الفول بالدقة
تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.
| |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 12:49 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 12:50 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 12:55 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| |
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:30 pm | |
| مسقعة شعبية
وجبه مكونة من الباذنجان والفلف والبطاطس يمكن تناولها مع الأرز أو الخبز
ولكن يفضلها المصريون بالخبز
==
المقادير
==
1
باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين
==
2
صلصة طماطم
==
3
ثوم مدقوق
==
4
بصلة مبشورة
==
5
التوابل
ملح فلفل كمون كزبرة
قرفة فلفل أحمر حلو
بهارات
==
6
زيت أو سمن
==
الطريقة
==
يحمر البصل فى الزيت الى أن يصفر لونه
يوضع الثوم المدقوق
يقلب جيداً ثم يضاف الفلفل الأحمر
والفلفل الأسود والكزبرة
==
يضاف عصير الطماطم
يغطى القدر ويوضع على نار هادئة
ويترك لتتسبك جيداً الى أن يظهر الزيت
على وش الصلصة
==
ثم يضاف الباذنجان والفلفل والبطاطس
وباقى التوابل البهارات والكمون
قدميها مع الأرز أو مع الخبز
| |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:31 pm | |
| الكشرىمن الأكلات الشعبية الشهيرة
وتؤكل فى وجبة الغذاء
وهو طبق محبب لدى المصريين لما فيه من قيمة
غذائية وعناصر مختلفة مثل البقوليات
والكربوهيدات ونشويات وبروتينات فى
العدس والأرز والمكرونة
----
المقادير
---- 500جم
مكرونة صغيره مسلوقة
----
1
ك جم
أرز أبيض
----
250
جم
شعرية
----
4
بصلات
حلقات بصل
----
1
ملعقة دقيق
----
1
ك جم
صلصة طماطم
----
250 جم
عدس بجبه أو اصفر
----
1
راس
ثوم
----
750 جم
زيت
----
الطريقة
----
تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر
فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
----
يؤخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ
منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعرية
ثم يضاف الأرز ويسلق بالمرق ويترك لينضج
----
تسلق المكرونة وتصفى من الماء ويوضع
عليها ملعقة زيت من زيت البصل مع نصف
ملعقة من الفلفل الحار المطحون
----
يسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن أن يسلق حمص شامى ايضا
----
لعمل الصلصة
----
نأخذ مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل
ويحمر فيه الثوم ويضاف معه التوابل الفلفل
الأسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو
ملعقة كبيرة ثم توضع صلصة الطماطم
وتترك لتتسبك
----
لعمل صلصة الخل تحمر قليل من الثوم وتوضع معه كزبرة ناشفة والقليل من الخل
----
طريقة التقديم
----
توضع المكرونة ثم الأرز والعدس والحمص
ثم صلصة الطماطم وحلقات
البصل المقرمشة
---- | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| |
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:33 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:34 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| |
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| |
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:36 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:36 pm | |
| كبدة اسكندرانى
]] المقادير:
- 1 كيلو كبدة(لحم أو دجاج)
- 2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
- 3 حبات فلفل حار
- 5 ملاعق كبيرة خل
- عصر ليمونتين
- ملح، فلفل ، كمون،كسبرة ناشفة
- 3 ملاعق كبيرة زيت
طريقة التحضير:
1- نقطع الكبدة أولاً قطع صغيرة ثم نضعها مع الزيت على النار و نقلبها حتى تحمر من جميع الجهات و يتغير لونها.
2- نضيف بعد ذلك الخل مع الثوم و الملح و الفلفل مع الإستمرار في التقليب ، ثم نقطع الفلفل الحار و نضيفه إلى الكبدة نضع معجون الطماطم على الكبدة و نقلبها 3- أخيراً نضع الليمون
| |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:37 pm | |
| الحواوشى
المكونات..
مكوناته الاساسيه.. خبز(شامي او بلدي"قمح") نصف كيلو لحم مفروم.. ثمرة بصل كبيرة.. .شحم حيوان بكميه قليله جدا(يمكن الاستغناء عنه..و الاستعاضه عنه باي ماده دهنيه اخرى كزيت الذره او الزبد او اي مسلي نباتي اخر).. ملح فلفل بهار.(البهارات هي احد اسرار طعمه الشهي انا بستخدم بهارات مكونه من القرفه و جوزة الطيب و الكبابة الصيني و القرنفل..و الكزبرة الخضراء..و ورق لورا و حبهان مطحونين ناعم جدا) اضافت من عندك..(غير اساسيه) ثمرة فلفل اخضر. .مكعبات طماطم.. بابريكا(الفلفل الاحمر الحلو). .كزبرة خضراء.. ورق فويل (الومنيوم..قصدير) الطريقه بالصور... المكونات.. يتم خلطهم جيدا.. بنفرد قطع الدهن في قاع صنية الفرن..بهذا الشكل... ثم نأخذ كميه من الخلطه السابق اعدادها و فردها بداخله.. النصف كيلو يكفي لاعداد خمسة ارغفه او يزيد..(حسب الرغبه) بنغطيهم بالفويل..و يدخلوا فره ساخن جدا لمدة خمس دقائق ثم تهدأ عليهم النار مدة نصف ساعه..و هذا شكلهم.. يقدم مع المخلل المشكل..الحار | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء سبتمبر 24, 2008 1:38 pm | |
| | |
|
| |
ضياء الدين المدير العام
عدد الرسائل : 554 اعلام الدول : المهنة : الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الخميس سبتمبر 25, 2008 5:06 pm | |
| | |
|
| |
مؤمن بالله ادارة المنتدى
عدد الرسائل : 352 اعلام الدول : الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: 1 sms للمنتدى: نشاط العضو: (25/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الجمعة سبتمبر 26, 2008 1:17 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جزاكم الله عنا خير الجزاء | |
|
| |
ام زكرياء عضوية ذهبية
عدد الرسائل : 192 اعلام الدول : الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 25/04/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأحد أكتوبر 12, 2008 1:37 pm | |
| | |
|
| |
مؤمنة بالله المدير العام
عدد الرسائل : 1137 الأوسمة : اوسمة تقدير : تاريخ التسجيل : 11/03/2008
بطاقة الشخصية رقم العضوية: قيمة حقل الكتابة sms للمنتدى: نشاط العضو: (30/30)
| موضوع: رد: "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" الأربعاء ديسمبر 24, 2008 1:27 am | |
| | |
|
| |
| "" موسوعة للاكلات الشعبية المصرية "" | |
|